Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja | Republika Srbija

Ћир

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se, usled trenutne epidemiološke situacije u zemlji, privremeno obustavi nastavni rad u svim osnovnim i srednjim školama.

Privremeno obustavljanje nastave u školama ne znači i obustavljanje obrazovno-vaspitnog rada sa učenicima.

U cilju ostvarivanja prava učenika na obrazovanje, u Ministarstvu prosvete, nauke i tehniloškog razvoja pripremljen je operativni plan za nastavak rada škola u otežanim uslovima. Ovaj plan uvažava veliki broj različitih programa nastave i učenja u svim razredima osnovne i srednje škole, te ima fokus na organizovanom učenju na daljinu koje doprinosi realizaciji programskih sadržaja opšteobrazovnih predmeta i stručnih predmetima sa najvećim fondom časova. Ministarstvo predviđa i podržava realizaciju obrazovno-vaspitnih aktivnosti kroz različite kanale i oblike komunikacije:

Ovo veb-mesto ustanovljeno je sa namerom da pruži podršku učenicima, nastavnicima i roditeljima i doprinese prevazilaženju trenutne krizne situacije. Ovde vas očekuju pravovremene informacije o rasporedu emitovanja obrazovnih sadržaja i drugim relevantnim inicijativama koje doprinose ostvarivanju predviđenih ishoda nastave i učenja.

Napomena: Pristup platformi RTS Planeta je potpuno besplatan preko svih mobilnih operatera, dok se trenutno radi na obezbeđivanju bezplatnog pristupa i ka ostalim platformama.

Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja

Osnovno obrazovanje

Gimnazije i opšteobrazovni predmeti stručnih škola

Srednje stručne škole

Dualno obrazovanje

Obrazovanje na daljinu na jezicima nacionalnih manjina

Onlajn platforme – podrška učenju

Moja škola

Moja škola

Za one koji nemaju drugačiji pristup internetu obezbeđen je besplatan pristup preko sva tri mobilna operatora (kod nekih operatora može da zahteva aktivaciju besplatnog paketa).

mojaskola.gov.rs

Onlajn komunikacija

Pogledajte preporučene alate u onlajn učenju

Alati i uputstva

Digitalna solidarnost

 

2020. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja